ליאת חיימוב - גרפולוגית מוסמכת

בלוג

מאמר לאתר וואלה 1

כך תגלו האם הצד השני לא עומד בפיתויים או מסוגל לשלוט בעצמו

דרך הגרפולוגיה ניתן לזהות את המתפתים בקלות – אלה שיקחו בלי לחשוב פעמיים, את הנמצאים בשליטה – אלה שיחשבו פעמיים כשיעמדו בפני בחירה מפתה, ואת המתנזרים – אלה שישר יגידו "לא". באיזו קבוצה אתם?

מאמר לאתר וואלה 2

כך תחשפו את פרצופם האמיתי של החברים שלכם – לפי כתב היד שלהם

קבלו שיטה שתגלה לכם תוך שניות האם האדם שמולכם הוא בדיוק מי שהוא טוען שהוא או שיש שם אמת נסתרת שפחות תשמחו לגלות

מאמר לאתר וואלה 3

כך תזהו דרך כתב היד שלכם האם קיים בכם יצר הרס עצמי

האם קיים בכם – או באדם הקרוב לכם – יצר הרס עצמי? אלו הסימנים המופיעים בכתב היד שיכולים להעיד על כך

שליטה עצמית וגרפולוגיה

לאחרונה נתקלתי במחקר מעניין אשר טוען כי אחד המדדים המשמעותיים להצלחה במהלך החיים הוא השליטה העצמית. המחקר טוען כי הגורם המנבא באופן הטוב ביותר אם חיינו יהיו מוצלחים יותר, או מוצלחים פחות בתחומים המודדים הישג, הוא יכולת השליטה העצמית שלנו.

אחד מהדגשים המהותיים ביחס ליכולת השליטה העצמית של האדם היא האם אנחנו שולטים במצב או שהמצב שולט בנו. יש אנשים שמגיבים לרגש כלשהו בכעס נוראי ומסוגלים להתפוצץ כתוצאה מכך, ואילו אחרים יגיבו לאותה סיטואציה בדיוק, באופן אחר לגמרי. גם הם עשויים להרגיש את אותו הרוגז והכעס אולם, רגע קטן לפני התגובה, הם יקחו נשימה ארוכה, ינסו להרגיע את עצמם והתגובה שלהם תהיה אחרת.

אחד המבחנים הוותיקים שנערכו בשנות ה 60 באוניברסיטת סטנפורד אשר בוחנים את יכולת השליטה העצמית שלנו הוא מבחן המרשמלו.

שליטה עצמית וגרפולוגיה
מהי משמעות הצבע לפי הגרפולוגיה בכתיבה?

כאשר גרפולוג בודק כתב יד הוא בודק לא רק את הכתב אלא גם את צבעו.

הבחירה של צבע הדיו בכתיבה, חושפת תובנות ביחס לדפוסים דומיננטיים אשר מצויים בכל אחד מאיתנו.

בדרך כלל, צבע העט המצוי בכתיבה הוא כחול ולכן הוא הופך להיות גם לצבע הטבעי ביותר.

הצבע המצוי בכתיבה במחשב הוא השחור ולכן שם הוא הופך להיות הצבע הטבעי ביותר.

עם זאת, לא מעט אנשים בוחרים בצבע דיו אחר, ולצבע הנבחר ישנה משמעות כלשהי לגביהם בין אם היא מודעת ובין אם לאו.

כאשר אנחנו מקבלים אימייל בצבע שאינו שגרתי, גם מי שאינו מתעסק ב- גרפולוגיה יכול ללמוד מזה משהו קטן על השולח.

הצבע האדום- צבע עז, בולט מעיד על תשוקה, אנרגטיות, חוסר סבלנות,תובענות. אנשים שזקוקים לתשומת לב ושואפים להיות תחת אור הזרקורים.

במקרים לא מעטים נמצא ביניהם טיפוסים ביקורתיים אשר אינם תמיד מתחשבים ברגשותיהם של אחרים.

תכלת- יש בו רגישות, רוחניות, אינטואיציה, גישה אומנותית, דמיון וצורך בשיתוף פעולה.

סגול- מאפיין את טיפוסי "פיטרפן". אנשים בעלי נטיות חולמניות,ילדותיים למדי, הרפתקניים, יש בהם מסתורין וקסם אישי.

אפור- צבע שיש בו שמרנות וזיקה למסורת. מאפיין אנשים רציניים, נחבאים אל הכלים ואולי קצת משעממים.

ירוק- אנשים עם נטיות נרקיסיסטיות ששואפים להיראות מיוחדים,(ואולי לא סתם קיים הביטוי ירוק מקנאה.) נוכל למצוא ביניהם אנשים נוקשים וכפייתיים אשר נוטים לרדת לפרטים שלא תמיד יש בהם צורך.

כחול- צבע שמשדר מקצועיות, נאמנות ויציבות.

הצבע השחור- מעיד על כוח, צורך בשליטה סמכות ושאפתנות. מאפיין בדרך כלל מנהלים, אנשי עסקים וטיפוסים עצמאיים

חוות דעת גרפולוגית משפטית

דחוף אז דחוף וכבר ולמחרת נפגשנו.

הגיע אלי איש בשנות ה70 לחייו עם נוכחות בולטת ומלא באנרגיות של בחור בן 30.

בפגישה בינינו, הוא סיפר לישיש לו צרות צרורות עם הבנק. הבנק מחייב אותו לשלם סכומי כסף גדולים עבור חשבון בנק שבכלל לא בבעלותו. השם של בעל החשבון אמנם די דומה לשם שלו אבל עדיין זה לא שמו.

כל השיחות שהיו לו עם הבנק לא עזרו, הוא הסביר להם שלא הוא האדם שאותו הם מחפשים והחשבון הזה בכלל לא בבעלותו. "לא כך" מתעקש ואומר לו הבנק, אותי זה לא מעניין ואת הכסף אני דורש ממך וכדי להוכיח, מראה לו הבנק את המסמכים ואומר לו כי זה כתב ידך וזו חתימתך. "לא ולא" אומר להם ידידנו, "כן וכן" אומר הבנק, ומוסיף שחובת ההוכחה שלא כך הוא, חלה על ידידנו.

הבנק במקרה הזה היה"נדיב" ואפשר לצלם את המסמכים אשר במחלוקת וזהו הרגע שבו אני נכנסתי לתמונה.

כאשר בחנתי את המסמכים, היה משהו מאוד משמעותי שקפץ לנגד עיני והוא שהכתב שבמחלוקת נכתב על ידי משהו שמאליו הלקוח שלי הוא בכלל ימני.

ב- גרפולוגיה, אחד מהסימנים הבולטים אצל אנשים שכותבים ביד שמאל הוא המקף. שמאלי יכתוב את המקיף מימין לשמאל ואילו אדם שכותב ביד ימין יכתוב את המקף משמאל לימין.

מדהים איך סימן כל כך קטן חושף כל כך הרבה.

מקף ימני

מקף שמאלי

לפני כשבועיים התקשר אלי ידידינו ובשמחה רבה הודיע לי שבית המשפט קיבל את חוות הדעת הגרפולוגית באופן חד משמעי והאיום נגדו הוסר.

עכשיו סיפר לי שהוא מתכנן תביעה כנגד הבנק, אבל במקרה זה כבר לא נראה לי שהוא יזדקק לשירותי.

חוות דעת גרפולוגית משפטית
חוות דעת גרפולוגית משפטית
מתוך כתבה של קליה מור שהתפרסמה באתר Mako

החלטתי לקחת את פרויקט "מכון מור" עד הסוף ולחזק את הטיפול ההוליסטי בסשן אצל גרפולוגית, ולכן דיוושתי לביתה של היועצת והמאבחנת ליאת חיימוב כשבסלסילת האופניים שלי מחברות משלל תקופות חיים. גם אצלה נדרשתי למבדק הציורים. הפעם הצורות היו הרבה יותר מאתגרות, או שלא נחה עלי הרוח. ניתנו לי גם קלפים שעליהם רשומות תכונות, מיצירתיות ותשוקה ועד יעילות ואופטימיות, והייתי צריכה לבחור בכל פעם את הקלף הכי מתאים לי. נוסף לכך, נדרשתי להשלים כל מיני שאלונים ולכתוב 20 שורות פלוס חתימה. כל הפעולות הללו לקחו כשעה, ובסופה קבענו פגישה נוספת לצורך האבחון וההכוונה. 

בפגישתנו השנייה סיפרה לי ליאת קצת על עצמי על פי התנועה המהירה שבכתב ידי, סוג הקו, פישוט האותיות והחיבורים ביניהן, וגם על פי הציורים. אז לתשומת לבם של בוסים ובני זוג פוטנציאליים: יש לי חשיבה מקורית, אסוציאטיבית, ראייה יצירתית ואינטואיציה מפותחת. אני מאוד אינטליגנטית, מהירת מחשבה ודקת הבחנה, וקיים בי צורך ללמוד נושאים חדשים ולהתנסות. כל החיים אחפש אחר דברים לא שגרתיים, ודברים בנאליים מעוררים בי סלידה (עם הקטע של הסלידה אני בהחלט זורמת). עניין ומשמעות הם שני דברים חשובים לי, בתנאי יציבות ושגרה ובמקומות סגורים, לעומת זאת, אני נחנקת. שמישהו יפתח חלון. גם מבחינת זוגיות, אני מחפשת את המיוחד והנשגב, וחושקת באיזה אידיאל רחוק ודמיוני, ולפעמים (כלומר בדרך כלל) יש יותר חיפוש מאשר מימוש. כאשר נענים לי אני נוטה לדחות, כאשר דוחים אני נוטה להימשך. "אם עד עכשיו לא מצאת מה שאת רוצה איך שאת רוצה אותו, כנראה כבר לא תמצאי", היא שופכת ברוב פרקטיות דלי של מי קרח על האופטימיות שלי. 

הרהורים על גרפולוגיה משפטית

אני שואלת את עצמי האם זו רק תחושה שלי או שזה באמת כך. פתאום הגרפולוגיה המשפטית הפכה להיות מקצוע מאוד נחשק בעיני רבים. תחום שרבים רוצים לעסוק בו. גם אלה שכבר עוסקים במקצוע וגם אלה אשר רק סיימו קורס כלשהו בגרפולוגיה, אנשים שהמושג שלהם בגרפולוגיה דל ביותר, אנשים שלא יודעים לכתוב חוות דעת איכותית ונכונות למעסיקים, כאלה שכמעט ולא פתחו ספרי גרפולוגיה מקצועיים ומעמיקים ועוד כאלה אשר לא הוכשרו אצל גרפולוגיים מקצועיים ובעלי ידע גם לאחר לימוד וגם לאחר בחינה.

אי אפשר להפריד בין הגרפולוגיה לבין גרפולוגיה משפטית. ובוודאי לא נכון להתייחס אליה כאל משחק של מצא את הבדלים, או כאל משחקי בילוש. הגרפולוגיה המשפטית רובה ככולה מסתמכת על ניסיון רב, תרגול בידע ברזי הגרפולוגיה המעשית.

היות ואין שום רגולציה אמיתית בתחום, כל אחד יכול לבוא "ולהכתיר את עצמו" כגרפולוג ויתרה מזאת כגרפולוג משפטי.

הנושא של הגדרת החוק המקצועי, אינו תקף רק לתחום הגרפולוגיה בארץ, אלא נוגע לעוד מקצועות שהכשרתם מותנית בקורס כלשהו בלבד, ולאחר מכן כל אחד כרצונו יעשה. כלומר, כל אחד אשר חפץ להניח על ראשו "כתר מוזהב" במלוא הוד והדר יכול לעשות זאת באמצעות פרסום וחשיפה אינטרנטית אשר הופכים את הדברים לקלים ולנגישים. האינטרנט עם כל יתרונותיו, הופך להיות גם לרועץ במקרים לא מעטים.

באמצע שנות התשעים, לאחר שסיימתי לימודים השתלמויות ובחינת הסמכה, התחלתי לעבוד "במכון לגרפולוגיה של חנה קורן" בתל אביב, במשך 6 שנים רצופות ויותר. הגרפולוגיה בתקופה זו הייתה שימושית מאוד אצל חברות, מפעלים ומעסיקים. אלה שלחו כל עובד פוטנציאלי שהיה מועמד לעבודה לאבחון גרפולוגי, כמו כן הוזמנו על ידי חברות שונות הרצאות וימי עיון. הגיעו אנשים רבים אשר נזקקו לייעוץ אישי בתחומים מגוונים וגם חוות דעת משפטיות היו אז בשפע. ועל כל אלה ניצחה ביד רמה המאסטרו של עולם הגרפולוגיה.